دانشجویان کارشناسی شیر 90 از مرکز اموزش شهید سرداری تبریز

تبلیغات

کرفس

فواید کرفس

 

 

کرفس مانند هویج، پیاز و گوجه فرنگی یکی از مواد همیشگی در خانه است. بافت سفت و طعم مشخص آن در سالاد و بسیاری از غذاها آن را جزء یکی از غذاهای مطبوع کرده است.

اگرچه کرفس را می توان در هر فصلی پیدا کرد اما بهترین طعم را در فصل تابستان دارد. رشد کرفس به اندازه 30 تا  40 سانتیمتر است و از برگهایی تشکیل شده است که بوسیله ساقه به هم متصل شده است و شکلی خرطومی پیدا می کند. کرفس گیاهی دو ساله است که متعلق به خانواده آمبلیفریا می باشد و گیاهانی مانند هویج، رازیانه، جعفری و شوید نیز به آن تعلق دارند.

اگرچه همه از ساقه کرفس استفاده می کنند اما برگ، ریشه و دانه های آن نیز می توانند بعنوان غذا و همچنین درمانهای طبیعی استفاده گردند.

 

مواد موجود در 100 گرم کرفس

ویتامین K

35.26 میکروگرم

ویتامین C

8.40 میلی گرم

پتاسیم

344.40 میلی گرم

فولات

33.60 میکروگرم

فیبر

2.04 گرم

منگنز

0.12 میلی گرم

ویتامین B6

0.10 میلی گرم

کلسیم

48.00 میلی گرم

ویتامین B1

0.06 میلی گرم

منیزیم

13.20   میلی گرم

ویتامین A

160.80 واحد

تریپتوفان

0.01 گرم

فسفر

30.00 میلی گرم

ویتامینB2

0.05   میلی گرم

آهن

0.48   میلی گرم

فواید کرفس

کرفس حاوی ویتامین c و مواد دیگری است که سلامت را تقویت می کنند موادی مانند فالیدز(phalides)، که باعث کاهش کلسترول می شود و کومارینز (Coumarrins) که از ابتلا به سرطان جلوگیری می کند.

منبعی از ویتامین C

کرفس منبعی غنی از ویتامین C می باشد که از سیستم ایمنی حمایت می کند. موادی که غنی از ویتامین C هستند مانند کرفس به کاهش علائم سرماخوردگی و همچنین سرماخوردگیهای سخت کمک می کنند. بیشتر از 20 مطالعه تحقیقاتی نشان داده اند که ویتامین C با سرماخوردگی مبارزه می کند. علاوه بر این ویتامین C از تخریب رادیکالهای آزاد که باعث التهاب می شوند جلوگیری می کنند و همچنین سختی التهابات در بیماریهایی نظیر آسم و آرتروز را کاهش می دهد.

ویتامین C از وجود  رادیکالهای آزاد که با اکسید کردن کلسترول و هدایت آن به سمت پلاکهای خونی باعث حمله قلبی و سکته می شوند جلوگیری می نمایند.  ویتامین C برای تقویت سلامت سیستم قلبی ـ عروقی مفید می باشد.  با این همه خواصی که ویتامین C دارد هیچ جای تعجبی نیست که مصرف سبزیجات و میوه هایی که غنی از این ویتامین هستند باعث کاهش مرگ و میر بوسیله بیماریهای قلبی، سکته و سرطان می گردد.

تاثیر بر فشار خون

کرفس حاوی موادی است که به آن سالیدس(Pthalides) می گویند و به آرام شدن (Relax) ماهیچه های اطراف رگها کمک می کند و باعث گشاد شدن رگها می گردد. با فضا هایی که در رگها بوجود می آید خون می تواند با فشار کمتری حرکت کند و فشار خون بالا کاهش می یابد. سالیدس، استرس را نیز کاهش می دهد.( استرس عامل انقباض رگها می باشد.) کرفس حاوی سدیم بالا نیز می باشد.

کاهش دهنده کلسترول

در مطالعه ای که بر روی حیواناتی با کلسترول بالا انجام گرفت، مشخص شد که کرفس کلسترول خون را کاهش می دهد.

ادرار آور بودن

دانه های کرفس و خانواده آن که در اطراف مدیترانه یافت می شوند به عنوان ماده ای ادرار آور استفاده می شوند. امروزه ما می دانیم که کرفس به دلیل وجود پتاسیم و سدیم که مواد معدنی بسیار مهمی در حفظ تعادل در ادرار و تحریک آن هستند، بعنوان گیاهی ادرار آور مصرف می شود.

بالا بردن سلامتی

کرفس حاوی ماده ای است بنام کومارین(Coumarins) که از تخریب سلولها بوسیله رادیکالهای آزاد جلوگیری می کند،  بنابراین باعث کاهش تغییراتی می شود که افزایش آنها موجب سرطانی شدن سلولها می گردد. همچنین کومارین فعالیت گلبولهای سفید، که مدافعان سیستم ایمنی هستند و سلولهای غیر طبیعی که سلولهای سرطانی از آن جمله می باشند را مورد هدف قرار می دهد را افزایش می دهد. ماده دیگری که وجود دارد استیلنیک(Acetylenics) است که مشاهده شده است در متوقف نمودن رشد سلولهای سرطانی موثر است.

چگونه کرفسی تهیه کنیم و چگونه آن را ذخیره نماییم

کرفسهایی را انتخاب نمایید که ترد و خشک باشند و بتوان به راحتی آنها را از هم جدا نمود. ساقه های کرفس باید در کنار هم و متصل باشند و جدا از هم نباشند. برگهایش باید سبز شاداب باشند و  عاری از برگهای زرد و قهوه ای باشد.

بعضی مواقع در کرفس قسمتهای سیاهی دیده می شود که به آن قلب سیاه گفته می شود و توسط حشرات در آن بوجود می آید. برای مطمئن شدن از خراب نبودن کرفس بین ساقه های آن را نگاه کنید که نقطه های قهوه ای و سیاه در آن دیده نشود.

برای نگهداری کرفس آن را در ظرفهای دردار بگذارید و یا بصورت خرد شده در کیسه گذاشته و در فریزر نگه داری نمایید. برای نگهداری کرفس مطمئن باشید که کرفس خشک است زیرا حتی مقدار کم آب در کرفس، مواد مغذی آن را از بین می برد.



برچسب ها : ,

تقلبات شیر

 

تقلبات شیر و آزمایشات تشخیص آن
 
شیر تنها ماده شناخته شده در طبیعت است كه می تواند نیاز بدن را به طور كامل و متعادل تامین كند. تركیبات عمده شیر را آب، چربی، پروتئین، لاكتوز (قند شیر)، ویتامین ها و مواد معدنی تشكیل می دهند. به علت هضم آسان، این ماده همواره در رژیم تغذیه ای بیماران قرار داشته و مصرف آن در برنامه غذایی روزانه بیشتر افراد جامعه توصیه می شود.  
    تعریف شیر  
    ـ مطابق استاندارد شماره 1756: منحصرا به ترشح معمولی و طبیعی پستان اطلاق می شود كه از یك یا چند روش به دست آمده و به آن چیزی اضافه یا از آن چیزی كم نشده است.  
    ـ مطابق تعریف كدكس: شیر محصولی است كه از غدد پستانی گاو ماده شیرده، چند روز بعد از زایش خارج می شود، مشروط بر این كه آن گاو سالم باشد، تغذیه آن مناسب باشد، چیزی به شیر اضافه یا كم نشده باشد و حاوی آغوز یا كلستروم نباشد.  
    برخی افراد سودجو، برخی مواد میكروب كش، سود، آب اكسیژنه و یا جوش شیرین و... را به شیر اضافه می كنند تا بار میكروبی شیر را پایین بیاورند و شیرشان را به شاخص های دریافت نزدیك كنند. دامداری های صنعتی كمتر اقدام به تقلب می كنند، بیشتر شیرجمع كن ها و دلال های شیر این تقلبات را انجام می دهد. خیلی از شیرهایی كه توسط مسوولین برگشت داده می شود توسط دلالان با قیمت پایین خریداری می شود و آنها با اضافه كردن سود، جوش شیرین و... بار میكروبی آن را به طور مصنوعی پایین می آورند و آن را با قیمت های بالاتر می فروشند. البته در حال حاضر روش های زیادی برای مشخص شدن تقلبات وجود دارد مثلا اگر كسی به شیر جوش شیرین اضافه كند با تست جوش می شود متوجه شد و اگر از تركیبات سوءاستفاده كنند، باعث بالا رفتن نقطه انجماد شیر می شود. البته شناسایی برخی از تقلبات دشوار است. چون در حال حاضر تقلبات مضاعف و گاهی بیشتر صورت می گیرد. طوری كه گاهی حتی با تست جوش نمی شود وجود جوش شیرین را تشخیص داد.  
    در این ارتباط به مسوولین بهداشت و اداره استاندارد پیشنهاد می شود كه قانونی وضع كنند كه به مسوولین صنایع غذایی در صنایع و ایستگاه های جمع آوری شیر اجازه دهند كه در صورت فاسد بودن شیر معدوم گردد زیرا در اغلب شیرهای برگشتی تقلبات گوناگون صورت می گیرد كه تشخیص این تقلبات دشوار و گاهی ناممكن است.  
    روش های زیادی برای تشخیص تقلبات در شیر شناسایی شده است، كه سعی شده روش هایی كه در این جا شرح داده می شود، ساده و سریع باشد، باشد كه مورد استفاده ی مسوولین قرار گیرد.  
    تقلبات در شیر و روش های تشخیص آن 1 ـ مواد خنثی كننده  
    مواد خنثی كننده مانند: آب آهك، هیدروكسید سدیم، كربنات سدیم یا بی كربنات سدیم (جوش شیرین) كه به طور كلی ممنوع است به شیر افزوده شود.  
    شیر آلوده و فاسد در اثر حرارت لخته شده و تبیل به دو فازمایع و فازدلمه می گردد كه این عمل به علت بالا رفتن مقدار اسیدهای آلی سنتزشده توسط میكروب های آلوده كننده شیر می باشد. برای پوشاندن عیب و فساد شیر، مقداری جوش شیرین به شیر فاسد می افزایند كه موجب خنثی شدن اسیدهای حاصله از میكروب ها شده و به این ترتیب شیر در اثر حررات لخته و دلمه نمی شود و فساد آن مخفی می ماند. در حالی كه سایر مواد مضر حاصل از میكروب ها ممكن است فعال باقی مانده و مصرف شیر آلوده اختلالاتی را به وجود آورد.  
    روش تشخیص  
    *- تست رزالیك اسید (تست سودا): 5 میلی لیتر شیر را در یك لوله ی آزمایش ریخته و سپس به آن 5 میلی لیتر الكل و 4 تا 5 قطره رزالیك اسید می افزاییم اگر رنگ شیر به زرد متمایل به قرمز تغییر یافت، دلالت بر آن دارد كه در شیر مواد خنثی كننده وجود دارد.  
    *- تست جوش: (برای تشخیص وجود جوش شیرین)  
    CH3CHOHCOOH+NHCO3  
     جوش شیرین اسید لاكتیك
    CH3CHOHCOO_N++H2CO3
     اسید كربنیك لاكتات سدیم  
    افزون جوش شیرین به شیر باعث می شود كه با اسید لاكتیك كه اسیدتیه شیر را تشكیل می دهد تركیب شده و نمك و اسید كربنیك ایجاد كند كه ترشیدگی شیر را می پوشاند اما در اثر جوشاندن شیر تقلبی اسید كربنیك تجزیه شده و CO2 خارج می شود.  
     در اثر جوشیدن
     H2CO3 H2O+CO2
     
    در نتیجه اسیدیته بعد از جوش افت می كند كه اگر اختلاف اسیدیته قبل و بعد از جوش بیش از یك درجه دورنیك باشد، شیر تقلبی محسوب می شود.  
    *-اندازه گیری خاكستر قلیایی: 20 میلی لیتر شیر را در یك كروزه ی چینی ریخته و بر روی حرارت می گذاریم تا آب آن تبخیر شود، سپس آن را در كوره می گذاریم تا بسوزد.خاكستر را در 10 میلی لیتر آب مقطر حل می كنیم. سپس با اسید كلریدریك دسی نرمال (ار. نرمال) در حضور فنل فتالئین به عنوان معرف تیتر می كنیم. اگر حجم مصرفی اسید به 2/1 میلی لیتر رسید، نتیجه می شود كه در شیر مواد خنثی كننده وجود دارد.  
    2ـ هیدروژن پراكسید (آب اكسیژنه):  
    افزودن آب اكسیژنه به شیر باعث كند شدن رشد باكتری های شیر شده و ترش شدن شیر را به تعویق می اندازد.  
    روش تشخیص  
    *- 5 میلی لیتر شیر را در لوله ی آزمایش ریخته و به آن 5 قطره پارافنیل دی آمین می افزاییم و سپس آن را به خوبی هم می زنیم، اگر شیر به رنگ آبی تغییر كرد به شیر، هیدروژن پراكسید افزوده شده است.  
    *- 1 میلی لیتر از شیر مشكوك و یك میلی لیتر از شیر خام را به یك میلی لیتر محلول گایاكل در یك لوله ی آزمایش ریخته و به خوبی مخلوط می كنیم، در صورتی كه آب اكسیژنه به شیر اضافه شده باشد، در مدت كوتاهی رنگ شیر صورتی می شود.  
    3 ـ فرمالین (فرم آلدئید):  
    فرمالین جزء مواد بازدارنده ی رشد میكروب ها می باشد كه می تواند شیر را برای مدت طولانی نگه دارد.  
    روش تشخیص  
    *- 5 میلی لیتر از شیر مشكوك و معادل آن آب را در یك لوله ی آزمایش می ریزیم و 3 تا 4 میلی لیتر اسید سولفوریك غلیظ را به آن اضافه می كنیم. سپس دو قطره كلرور 5/2 درصد به محلول افزوده و پس از مخلوط كردن تا نقطه جوش حرارت می دهیم. ظاهر شدن رنگ بنفش نشان دهنده ی وجود فرمالین در شیر است.  
    *- ظهور رنگ بنفش در فاز چربی در روش ژربر می تواند به دلیل افزایش فرمالین به شیر خام باشد.  
    4 ـ نشاسته:  
    برای این كه شیر رقیق شده به سادگی تشخیص داده نشود، متقلبین مقداری نشاسته به شیر اضافه می كنند، به نحوی كه غلظت آن در حد طبیعی باشد.  
    روش تشخیص  
    *- 3 میلی لیتر شیر را در لوله ی آزمایش می ریزیم و آن را به طور كامل می جوشانیم، سپس آن را تا دمای اتاق سرد می كنیم. به آن 2 تا 3 قطره محلول ید 1 درصد می افزاییم، تغییر رنگ به آبی نشان دهنده ی وجود نشاسته در شیر است.  
    *-در اثر حرارت دادن شیری كه به آن نشاسته اضافه شده، یك لایه ضخیم و صاف ته دیگ تشكیل می شود. در حالی كه شیر طبیعی و سالم متخلخل و نازك است.  
    5 ـ نمك  
    افزودن نمك به شیر خام به منظور پنهان كردن آب اضافی انجام می شود. افزایش محلول نمك بر ماده ی خشك تاثیر ناچیزی دارد اما نمك باعث كاهش محسوس نقطه ی انجماد خواهد شد و آب اضافی را می پوشاند.  
    روش تشخیص  
    *- 5 میلی لیتر نیترات نقطه gr/lit 34/1 را با چند قطره كرومات پتاسیم 5 درصد مخلوط نموده و سپس 1 میلی لیتر از نمونه ی شیر مشكوك را به آن اضافه می كنیم. پدیدار شدن رنگ زرد دلیل وجود نمك در شیر است. در صورت ظهور رنگ قهوه ای آجری نمونه فاقد نمك می باشد.  
    6 ـ شكر  
    افزایش شكر به منظور پنهان كردن آب اضافی و افزایش مواد جامد غیرچربی در شیر می باشد.  
    روش تشخیص  
    *10 میلی لیتر شیر را در لوله ی آزمایش ریخته و 5 میلی لیتر اسید هیدروكلریك و 1/0 گرم رزورسینول به آن اضافه می كنیم و خوب هم می زنیم. سپس لوله ی آزمایش را به مدت 5 دقیقه در حمام آب جوش قرار می دهیم. ظهور رنگ زرد نشان دهنده ی وجود شكر در شیر است.  
    7 ـ اوره  
    افزایش اوره به منظور افزایش مواد جامد غیرچربی در شیر می باشد.  
    روش تشخیص  
    *- 5 میلی لیتر شیر را با 5 میلی لیتر پارادی متیل بنز آلدئید 16 درصد به خوبی مخلوط می كنیم. اگر محلول شروع به زرد شدن كرد پس به نمونه شیر، اوره افزوده شده است.
    *- 5 میلی لیتر شیر را در لوله آزمایش می ریزیم، سپس به آن 2/0 میلی لیتر اوركازا (20 میلی گرم) می افزاییم و در دمای اتاق خوب هم می زنیم. به آن 1/0 میلی لیتر محلول برموتیمول بلو 5/0 درصد می افزاییم حضور رنگ آبی بعد از 10 تا 15 دقیقه نشان دهنده تقلب شیر با اوره است.  
    *- دانه ی خشك شده ی سویا را كه حاوی اورئاز است به شیر اضافه می كنیم تا اگر اوره وجود دارد به CO2 و NH3 هیدرولیز شود، و در نتیجه PH شیر افزایش می یابد.  
    8 ـ كرومات و بی كرومات پتاسیم:  
    در پاره ای از دامداری ها به جای جوش شیرین، مقداری كرومات و بی كرومات پتاسیم به شیر فاسد و ترش اضافه می كنند تا از لخته شدن آن طی فرآیند حرارتی جلوگیری شود.  
    روش تشخیص  
    *- مقداری از شیر را در لوله ی آزمایش ریخته و 2 قطره نیترات نقره به آن می افزاییم در صورت تشكیل رنگ قرمز خونی، شیر دارای كرومات و بی كرومات پتاسیم است.  
    9- اسید سالیسیلیك و اسید بنزوئیك:  
    به عنوان نگه دارنده به شیر افزوده می شود.  
    روش تشخیص  
    *- 5 میلی لیتر شیر را در لوله ی آزمایش ریخته و با اسید سولفوریك غلیظ اسیدی می كنیم، سپس به صورت قطره قطره محلول كلریدفریك 5/0 درصد را می افزاییم و خوب هم می زنیم، پیشرفت رنگ زرد نخودی نشان دهنده ی وجود اسید بنزوئیك و رنگ بنقش نشان دهنده ی حضور اسید سالیسیلیك می باشد.  
    *- 10 میلی لیتر شیر را در لوله ی آزمایش ریخته، 5 قطره كلرورفریك 26 درصد افزوده و به خوبی مخلوط می كنیم. در صورتی كه اسید سالیسیلیك در شیر باشد، شیر به رنگ خاكستری با سایه ارغوانی در خواهد آمد.  
    10 ـ صابون خردشده  
    به عنوان خنثی كننده ی اسیدیته اضافه می شود.  
    روش تشخیص  
    *- 10 میلی لیتر شیر را در یك لوله ی آزمایش ریخته و با مقدار یكسان آب داغ رقیق می كنیم، سپس 1 تا 2 قطره فنل فتالئین به آن می افزاییم، پیشرفت رنگ بنفش نشان دهنده ی تقلب شیر با صابون است.  
    11 ـ دترجنت (باقی مانده مواد پاك كننده و ضدعفونی كننده)  
    به عنوان خنثی كننده ی اسیدتیه اضافه می شود.  
    روش تشخیص:  
    *- 5 میلی لیتر شیر را در یك لوله ی آزمایش می ریزیم و به آن 1/0 میلی لیتر محلول برموكروزول ارغوانی می افزاییم، ظهور رنگ بنفش نشان دهنده ی حضور دترجنت در شیر می باشد. نمونه ی شیر غیرتقلبی رنگ بنفش كم رنگ را نشان می دهد.  
    *- با گرفتن اسیدتیه بعد جوش، اگر اختلاف اسیدیته قبل جوش و بعد جوش بیشتر از یك درجه ی دورنیك باشد و اسیدیته بعد جوش بالاتر از اسیدتیه قبل جوش باشد، شیر واجد دترجنت می باشد.  
    12- سولفات آمونیوم  
    برای افزایش درجه ی لاكتومتر به شیر افزوده می شود.  
    روش تشخیص  
    *- 5 میلی لیتر شیر داغ را در یك لوله ی آزمایش ریخته و به آن یك اسید مناسب مثل اسید سیتریك می افزاییم، در نتیجه آب پنیر در اثر فیلتر شدن جدا می شود. آب پنیر را در یك لوله ی آزمایش دیگر جمع آوری می كنیم و به آن 5/0 میلی لیتر كلرید باریوم 5 درصد می افزاییم، حضور رسوب نشان دهنده ی حضور سولفات آمونیوم در شیر است.  
    13- پودر شیر خشك بدون چربی (شیر بازساخته)  
    پودر شیر خشك بدون چربی ممكن است برای افزایش ماده خشك شیر به آن اضافه شده باشد.  
    روش تشخیص:  
    *اگر در اثر افزودن قطره قطره، اسید نیتریك به نمونه ی شیر، رنگ نارنجی پیشرفت كرد، نشان دهنده ی وجود پودر شیر خشك بدون چربی در شیر است. نمونه ی سالم رنگ زرد را نشان می دهد.  
    14 ـ آب پنیر:  
    آب پنیر، وزن مخصوص شیر را پایین می آورد.  
    روش تشخیص
    *-وزن مخصوص شیری كه آب پنیر به آن اضافه شده باشد در حدود 026/1 تا 028/1 است.

 

 



برچسب ها : ,

دانستنی ها 2

آیا میدانستید ؟


ادرار گربه زير نور سياه ميدرخشد.

 

تعداد چينيهايي که انگليسي بلدند از تعداد امريکايي هايي که انگليسي بلدند بيشتر است.

دوئل کردن در پاراگوئه آزاد است به شرط اينکه طرفين خون خود را به گردن بگيرند .

 

فيلها تنها حيواناتي هستند که نميتوانند بپرند .

 

هر بار که يک تمبر را ميليسيد 1/15 کالري انرژي مصرف ميکنيد .

 

فوريه سال 1865 تنها زماني بود که ماه کامل نشد .

 

کوتاهترين جمله کامل در انگليسي am است .

 

اگر عروسک باربي رازنده تصور کنيد سايزش 33-23-39 . قدش 2متر و 15 سانتيمتر خواهد بود با گردني 2 برابر بلندتر از يک انسان نرمال.

 

تمام خرسهاي قطبي چب دست هستند .

 

اگر يک ماهي قرمز را در يک اتاق تاريک قرار دهيد کم کم رنگش سفيد ميشود.

 

اگر به طور مداوم 8سال و 7 ماه و 6 روز فرياد بزنيد انرژي صوتي لازم براي گرم کردن يک فنجان قهوه را توليد کرده ايد .

 

در مصر باستان افراد روحاني تمام موهاي بدن خود را ميکنند حتي مژه و ابرو .

 

کوتاهترين جنگ در تاريخ در سال 1896 زانزيبارو انگلستان رخ داد که 38 دقيقه طول کشيد .

 

در 4000 سال گذشته هيچ حيواني رام نشده بود .

 

هيچ وقت نميتواني با چشمان باز عطسه کني .

 

تعداد انسانهايي که به وسيله خر کشته ميشوند از تعداد انسانهايي که در سانحه هواپيمايي ميميرند بيشتر است .

 

چشمهاي ما از بدو تولد همين اندازه بوده اند اما رشد دماغ و گوش ما هيچ وقت متوقف نميشود .

 

هر تکه کاغذ را نميتوان بيش از 9 بار تا کرد .

 

در هرم خئوپوس در مصر که 2600 سال قبل از ميلاد ساخته شده است به اندازه اي سنگ به کار رفته که ميتوان با آن ديوار آجري به ارتفاع 50 سانتيمتر دور دنيا ساخت .

 

اگر تمام رگهاي خوني را در يک خط بگذارند تقريبا 97000 کيلومتر ميشود (در يک انسان ) .

 

وقتي مگس روي يک ميله فولادي مينشيند ميله فولادي به اندازه دو ميليونيم ميليمتر خم ميشود .

 

امريکا تا 50 ميليون سال ديگر دو نيم خواهد شد .

 

عدد2520 را ميتوان به اعداد 1 تا 10 تقسيم نمود بدون آنکه خارج قسمت کسري داشته باشد .

 

رودخانه گنگ براي هندوها مقدس است و هر سال مردم زيادي براي پاک شدن وتطهير خود را در آن ميشويند در حاليکه فاضلاب صد شهر و روستا و ميليونها تن مواد سمي و زايد کارخانه ها وارد اين رودخانه ميشود .

 

انسان در روز به طور متوسط 15 هزار بار پلک ميزند.

 

آقايون در روز 40 تار مو و خانمها 70 تار مو از دست ميدهند البته بيشتر آنها دوباره جايگزين ميشود .

 

30 برابر جمعيتي که امروز بر سطح کره زمين زندگي ميکنند در زير خاک مدفون شده اند .

 

تنها قسمت بدن که در آن خون جريان ندارد قرنيه چشم است .

 

با يک مداد ميتوان خطي به طول 58 کيلومتر کشيد .

 

شبيه بودن دو اثر انگشت به يکديگر يک به 64 ميليارد است .

 

عقربها تنها موجوداتي هستند که اشعه راديواکتيويته تاثيري به آنها ندارد و جالبتر اينکه عقربها دو دشمن دارند يکي نوعي سار و ديگري مگس .

 

شيشه به ظاهر جامد به نظر ميرسد ولي در واقع مايعي است که بسيار کند حرکت ميکند .

 

مار اناکوندا تنها نمونه افعي است که بچه ميزايد .

 

با از دست دادن فقط يک در صد از آب بدن احساس تشنگي ميکنيد .

 

ناخنهاي دست چهار برابر سريعتر از ناخنهاي پا رشد ميکند .

 

دهان انسان روزانه يک ليتر بزاق توليد ميکند .

 

ما به طور متوسط روزانه 5 هزار کلمه صحبت ميکنيم که هشتاد در صدش با خودمان است .

 

در زبان عربي براي کلمه شمشير 850 واژه مختلف وجود دارد .

 

ملکه موريانه 50 بار بزرگتر از جفت مذکور است .

 

افراد قبيله مبوتسي از کشور زئير کوتاه قدترين انسانهاي روي زمين هستند . قد آنها 135 تا 137 سانتيمتر است.

 

چين اولين کشور جهان است که از پول کاغذي استفاده کرد .

 

انگشت سبابه از ساير انگشتان دست حساس تر است .

 

شن خيس از شن خشک سبکتر است .

 

مغولستان بزرگترين کشور جهان است که به دريا و اقيانوس راه ندارد .

 

اعصابي که در بدن شما قرار دارد به اندازه زمين تا ماه است .

 

 



دانستنی ها

آیـا میـدانستیـد ؟!


آیا میدانستید که ریحان خاصیت ضد پیری دارد ؟

آیا میدانستید که زنان زودتر از مردان یخ می زنند ؟

آیا میدانستید که گردو با چربی های ناسالم میجنگد ؟

آیا میدانستید که اجداد خفاش ها موش ها بوده اند ؟

آیا میدانستید که پاندا هنگام تولد صورتی رنگ است ؟

آیا میدانستید که خمیازه کشیدن به مغز آرامش می‌دهد ؟

آیا میدانستید که محققان قادر به کاشت بذر در فضا شدند ؟

آیا میدانستید که مسن ترین گربه جهان ۳۸ سال سن دارد ؟

آیا میدانستید که یک قطره آب دارای یک‌ صد میلیارد اتم است ؟

آیا میدانستید که مارها باهوش ترین خزندگان روی زمین هستند ؟

آیا میدانستید که ملخ ها دارای بیش از ۱ میلیون گونه هستند ؟

آیا میدانستید که نعناع سکسکه و تنگی نفس را شفا میدهد ؟

آیا میدانستید که رنگ مورد علاقه ۸۰ درصد آمریکایی‌ها آبی است ؟

آیا میدانستید که چهار پنجم جانوران را حشره ها تشکیل داده اند ؟

آیا میدانستید که سالی ۵۰۰شهاب سنگ به زمین برخورد میکنند ؟

آیا میدانستید که هر ۱ دقیقه نسل یک موجود زنده منقرض میشود ؟

آیا میدانستید که یک گرم سم مار کبری می تواند ۱۵۰ نفر را بکشد ؟

آیا میدانستید که اثر انگشت خواهر و برادر ۶۰% شبیه به هم است ؟

آیا میدانستید که پرستارن بیشتر از سایر افراد دچار اسم می شوند ؟

آیا میدانستید که سالی ۵۰۰شهاب سنگ به زمین برخورد می‌کنند ؟

آیا میدانستید که هر تار موی انسان میتواند تا وزن ۱۰۰ گرم رشد کند ؟

آیا میدانستید که سن پدر با ضریب هوشی کودک رابطه مستقیم دارد ؟

آیا میدانستید که کرم ها از روی بو محیط شب و روز را تشخیص میدهند ؟

آیا میدانستید که فقط ۱ نفر از ۱ میلیارد نفر بیش از ۱۱۶ سال عمر میکند ؟

آیا میدانستید که کرمھای ابریشم در ۵۶ روز۸۶ ھزار برابر خود غذا میخورند ؟

آیا میدانستید که کوههای آلپ در سال حدود یک سانتیمتر بلند میشوند ؟

آیا میدانستید که شیرها تا سن ۲ سالگی قادر به غرش کردن نمی باشند ؟

آیا میدانستید که سوزش دهان در زنان ۷ مرتبه بیشتر از مردان اتفاق می‌افتد ؟

آیا میدانستید که کودکان شیر خوار هم می توانند دچار مشکلات روانی شوند ؟

آیا میدانستید که یک گاو می تواند از پله ها بالا برود ولی پایین نمی تواند بیاید ؟

آیا میدانستید که گوریل خشم شدید خود را با بیرون آوردن زبان نشان می دهد ؟

آیا میدانستید که هشتاددرصد کودکان زیر ۳ سال عفونت گوش را تجربه می کنند ؟

آیا میدانستید که وقتی لبخند می زنیم حداقل سی عضله را به حرکت در می آوریم ؟

آیا میدانستید که نهنگ در هر بازدم ۹۰ درصد هوای ریه های خود را خارج می کند ؟

آیا میدانستید که در فصل بلوط درخت بلوط بیش از ۹۰۰۰۰ هزار بلوط تولید می کند ؟

آیا میدانستید که وزن کل انسان های جهان با وزن کل مورچه های جهان برابر است ؟

آیا میدانستید که وقتی کسی می میرد اولین حسی که از کار می افتد شنوایی است ؟

آیا میدانستید که خورشید روزی 126.000 میلیارد اسب بخار انرژی به زمین می فرستد ؟

آیا میدانستید که که اگر زنی به کوررنگی مبتلا باشد، فرزندان پسر او کوررنگ میشوند ؟

آیا میدانستید که جغدها قادر به حرکت دادت چشم های خود در کاسه چشم نیستند ؟

آیا میدانستید که انسان در هر بازدم تنها ۱۵ درصد هوای داخل ریه خود را خارج می کند ؟

آیا میدانستید که راست دست ها بطور متوسط 9 سال بیشتر از چپ دستها عمر می کنند ؟

آیا میدانستید که تایلندی ها با استفاده از پوست تخم تمساح دندان مصنوعی ساخته اند ؟

آیا میدانستید که موشهای صحرایی سالانه یک سوم ذخایر غذایی جهان را نابود میسازند ؟

آیا میدانستید که قطر کره چشم هشت پای غول پیکر اقیانوس اطلس ۴۰ سانتی متر است ؟

آیا میدانستید که مصریان باستان روی بالش هایی که از سنگ درست شده بود می خوابیدند ؟

آیا میدانستید که سرعت خواندن از صفحه رایانه نسبت به کاغذ معمولی ۲۵ درصد کندتر است ؟

آیا میدانستید که برای اینکه ۷۰۰ گرم به وزن شما اضافه شود باید ۹ کیلو سیب زمینی بخورید ؟

آیا میدانستید که حشره ای که باعث بیشترین تلفات جانی برای انسانها می شود پشه است ؟

آیا میدانستید که برای جلوگیری از جوانه زدن سیب زمینی باید درون سبد آن یک عدد سیب قرار دهید ؟

آیا میدانستید که اشعه های خورشید بازتاب شده از یک آینه ۴۰ کیلومتر دورتر از آن نیز قابل رویت است ؟

آیا میدانستید که بر سطح ماه هیچ گاه باد نمی وزد. از این رو جای پای فضا نوردان همواره باقی می ماند ؟

آیا میدانستید که انرژی که در مرکز خورشید تولید میشود ۲ میلیون سال طول میکشد تا به سطح آن برسد ؟

آیا میدانستید که آسیایی ها کمتر از مردمان چهار قاره دیگر به بیماری های قلبی و سرطان مبتلا می شوند ؟

آیا میدانستید که تار عنکبوت از قویترین بافته هاست و دوامش از آهن بیشتر است و به آن آهن حیوانی گویند ؟

آیا میدانستید که مغز انسان از قویترین کامپیوتر جهان بارها پیچیده تر است و 100 میلیارد سلول عصبی دارد ؟

 



برچسب ها : ,

شیرموز و ماست موز پروبیوتیکی

 
شیرموز و ماست موز پروبیوتیکی
طب گیاهی کهن ترین شیوه درمان است که توسط انسان شناخته شده است. استفاده از گیاهان دارویی به عنوان پیشگیری و درمان بیماری ها توجه متخصصان طب را از گذشته به خود معطوف داشته. مواد موثره گیاهان دارویی دو نوع هستند نوع اول مواد حاصل از سوخت و ساز اولیه (اساسا ساکارید) یا مواد مورد نیاز و حیاتی که در همه گیاهان سبز با عمل فتوسنتز به وجود می آیند. نوع دوم مواد حاصل از سوخت و ساز ثانویه که در اثر جذب ازت توسط گیاه تولید می شوند. این تولیدات ظاهرا اغلب برای گیاه بدون فایده هستند ولی برعکس اثرات درمانی آنها قابل توجه است. منظور از این ترکیبات اسانس های روغنی (یا اسانس طبیعی) رزین ها و آلکالوئیدهای مختلف است. عموما این مواد در حالت طبیعی به طور خالص یافت نمی شوند و به حالت ترکیب با عناصر دیگری همراهند که به صورت مکمل اثرات آنها را تقویت می کنند. با این حال حتی اگر گیاه دارویی فقط یک ماده فعال داشته باشند باز اثر آن روی بدن انسان مفیدتر از همان ماده در حالت به دست آمده از سنتز شیمیایی است. دارچین به عنوان یک گیاه دارویی و طعم دهنده در انواع فرآورده های غذایی و مواد مختلف مورد استفاده قرار می گیرد و دارای خواص سلامت بخش بیشماری است. پوسته گیاه به عنوان ادویه در غذاها، خمیردندانها، رایحه ها و عطرها استفاده می شود. گرد دارچین را از پوستهای خشک شده گیاهی به نام سی ناموموم زیلانیکوم از تیره برگ بو (لوراسه) به دست می آورند. رنگ آن قهوه ای روشن دارای بوی معطر شبیه به آلدئید سینامیک و اوژنول و طعم آن سوزاننده شیرین و ادویه ای می باشد.

ماده غذایی هدفمند ماده غذایی ای است که در بردارنده ی دست کم یک خاصیت سلامت بخش مشخص و به اثبات رسیده، افزون بر خواص تغذیه ای پایه باشد و به صورت هدفمند توسط تولید کننده یا توسط دانشمندان علم تغذیه توصیه و توسط مصرف کننده مصرف شوند شیر و فرآورده های آن، به ویژه فرآورده های تخمیری شیر، از مواد غذایی هدفمند با اهمیت به شمار می آیند. یکی از موارد با اهمیت در ارتباط با انتخاب و تولید غذاهای هدفمند، ایمن بودن و بی خطر بودن مصرف آنها است. پروبیوتیکها به عنوان یکی از نوظهور ترین و محبوب ترین فرآورده های هدفمند، از اهمیت خاصی در این ارتباط بر خوردارند. وجه تمایز بارز این فرآورده با سایر غذاهای هدفمند در آن است که ترکیب موثر یا هدفمند در آنها را موجودات زنده، یعنی باکتری ها (نه ترکیبات شیمیایی غیر زنده)، تشکیل می دهند پروبیوتیک عبارت است از مکمل میکروبی که از طریق متعادل سازی میکروب های بومی روده، اثرات مفید بر بدن میزبان اعمال می کند. این تعریف تشریح ساز و کار و اثر سلامتی بخش پروبیوتیک ها برای معرفی آن ها است.

منافع مصرف پروبیوتیک شامل :

1ـ کاهش مقاومت لاکتوز، چرا که (LAB ) باعث تبدیل لاکتوز به اسید لاکتیک میگردد.

2ـ جلوگیری از سرطان قولون، روده کوچک، کبد و پستان

3ـ کاهش کلسترول خون و میزان جذب آن از روده (با تجزیه صفرا در روده)

4ـ کاهش فشار خون

5ـ بهبود و تقویت سیستم ایمنی و جلوگیری از عفونت ها

6ـ درمان و پیشگیری از اسهال حاد

7ـ کاهش التهابات روده ای

8ـ کاهش آلرژی غذایی و یا اگزما در کودکان

9ـ بهبود جذب مواد معدنی و ویتامین ها دارد.

10ـ بهبود علائم روده تحریک پذیر و کولیت (ورم مخاط روده بزرگ)

11ـ جلوگیری از رشد و تکثیر باکتری های مضر

12ـ درمان و پیشگیری از عفونت های مخمری مبهل، اسهال مرتبط با مصرف آنتی بیوتیک ها، آفت دهان، پوسیدگی دندان ها، ورم مبهل (واژینیت)، پای ورزشکاران، عفونت های قارچی، برفک (کاندیدیاز دهانی)

13ـ بهبود عمل گوارش و جذب مواد غذایی

14ـ کمک به ساخت ویتامین های گروه B و K

در این تحقیق تأثیر دارچین بر رشد باکتری های پروبیوتیک لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و بیفیدوباکتریوم بیفیدوم و امکان تولید یک فرآورده غذایی پروبیوتیکی جدید بر پایه شیرموز و دارچین مورد ارزیابی قرار گرفت و مشخص شد که امکان تولید شیرموز دارچین و ماست موز دارچین پروبیوتیکی وجود دارد.



جهت تعیین تأثیر دوزهای مختلف دارچین به صورت 0 گرم یا شاهد، 2 گرم، 4 گرم، 6 گرم (0%، 2/0%، 4/0%، 6/0%) بر رشد باکتری های پروبیوتیک لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و بیفیدوباکتریوم بیفیدوم در مرحله اول تولید شیرموز دارچین پروبیوتیکی، پس از تهیه 4 ظرف استارتر باکتری لئوفیلیزه را به صورت کشت های جدا و همزمان به یک لیتر شیر موز استریلیزه صنعتی افزوده گردید و بعد از افزودن دارچین، محصولات را تا رسیدن به اسیدیته 30 درجه درنیک گرمخانه گذاری شد و بعد از آن به سردخانه با دمای 2 درجه سانتی گراد انتقال داده شد. نمونه ها روز بعد از تولید از نظر اسیدیته، pH، تست شمارش میکروبی و همچنی ارزیابی حسی بررسی شدند. کل محصولات تولید شده در یک پروسه زمانی 10 روزه به فاصله هر 5 روز یکبار از یخچال خارج و آزمایش های مربوطه روی آنها انجام می شد. در مرحله دوم به منظور تولید ماست موز پس از تهیه چهار ظرف مقدار 15 سی سی شیر موز پروبیوتیک گروه شاهد از مرحله اول که باکتری درون آن رشد کرده به اضافه 15 سی سی ماست به عنوان استارتر و بعد 1 لیتر شیر موز اضافه کرده بقیه مراحل مشابه تولید شیر موز دارچین است و آزمایش ها را تا رسیدن به اسیدیته 70 درجه درنیک انجام داده. افزودن دارچین در غلظت های مختلف باعث کاهش تعداد میکروب های پروبیوتیک در محصولات نشد بلکه باعث افزایش فعالیت آنها شد. بهترین باکتری برای تولید محصولات بیفیدوباکتریوم بیفیدوم بود و نمونه 4/0 درصد دارچین در شیر موز پروبیوتیک بیفیدوباکتریوم بیفیدوم بیشترین امتیاز را در ارزیابی حسی بدست آورد و با توجه به نتایج spss در تمامی نمونه ها تفاوت معنی داری وجود داشت (p<0.05). در شمارش میکروبی در کل محصولات مقدار میکروب ها به میزان 1010 در هر گرم بود در حالی که در یک ماده غذایی پروبیوتیک حداقل باکتری لازم 107 در هر گرم برای ایجاد اثرات سلامت بخش می باشد یعنی به میزان 3log از حد استاندارد بالاتر بود. ماندگاری محصولات 10 روز بود. امروزه، به دلیل اثبات عملی نتایج نامطلوب ناشی از نامتوازن خوری و بد خوری در جوامع بشری، گرایش یا تولید و مصرف انواع غذاهای هدفمند افزایش چشمگیر یافته است. افرادی که علاقه ای به نوشیدن شیر به شکل ساده آن ندارند، هرگز نباید خود را از مواد مغذی و با ارزش این نوشیدنی منحصر به فرد و بدون جایگزین محروم سازند. انواع شیر طمع دار به دلیل ویژگیهایی همچون رایحه و طمع دلپذیر، می تواند مطلوب تر و کام پذیرتر بوده و نیازهای تغذیه ای افراد را تامین نماید.


برچسب ها : ,

انجمن علمی دانشجویان

با سلام

به سایت خودتون خوش امدید

اگر مقاله یا اثر هنری و فرهنگی دارید برای جاپ در نشریه دانشگاه جامع و ثبت در سایت دانشگاه جامع و نمایش در سایت انجمن(همین سایت)به این سایت یا ادرس زیر ارسال نمایید.

 

 

 

                                                                                                                                H.Nagili@ymail.com

با عضویت در خبر نامه سایت از اخبار جدید و برنامه های انجمن ومطالب جدید بهره مند شوید.

هر مقاله ای که از انجمن درخواست نمایید در اسرع وقت برایتان ارسال میکنیم

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                              با تشکر انجمن های علمی وفرهنگی دانشجویان



برچسب ها : ,
ليست صفحات
تعداد صفحات : 2
صفحه قبل 1 2 صفحه بعد
.