- دسته : صنایع غذایی,,
- تاریخ ارسال : دو شنبه 15 مهر 1392
- بازدید : 552
خواص لواشک
لواشك از چه موادی تشكیل شده؟
معمولا برای تهیه لواشك از یك، دو یا چند نوع میوه با درجه رسیدگی نسبی كه عطر، طعم، رنگ و خواص تغذیه ای و درمانی آنها ظاهر شده ولی كمی ترش مزه باشند، استفاده می شود. انواع آلوها، سیب، گلابی، زرشك، لیمو، زغال اخته و انار از جمله این میوه ها هستند كه بر اثر تركیب آنها با هم رنگ و طعم لواشك ایجاد می شود. معمولا در لواشك های صنعتی علاوه بر میوه از پكتین (ژلاتین گیاهی) برای ایجاد قوام، از اسیدهای آلی و نمك برای ایجاد طعم ترش و شور آن و افزایش ماندگاری و از شكر (گلوكزو ساكاروز) برای تعدیل طعم ترش و شیرین شدن و در برخی لواشك هایی كه از میوه های خشك تهیه می شوند، از آب و دی اكسیدگوگرد استفاده می شود.
لواشك خاصیت دارد؟
اگرپایه لواشك ها میوه باشد، خواص تغذیه ای و درمانی آنها را باید با توجه به نوع میوه آنها شناخت. به طورمعمول همه لواشك ها حاوی فیبر و ملین و مسهل بوده و محرك حركات روده اند. رنگدانه های آنتی اكسیدانی آنها تا حدودی به دفع رادیكال های مضر و سمی بدن كمك می كند و حاوی درصد اندكی ازریزمغذی هاست. معمولا جوشاندن، تغلیظ و خشك كردن مقدار زیادی از ریز مغذی ها بویژه ویتامین C لواشك را كاهش می دهد.