آشنایی با سودوموناس pseudomonas

تبلیغات

آشنایی با سودوموناس pseudomonas

آشنایی با سودوموناس pseudomonas

این باکتری کرم منفی و میله شکل، بزرگترین جنس باکتری ها هستند که در مواد غذایی تازه وجود دارند در صد مولی GTC در DNA آنها70-58 است بنابراین گروه نامتجانسی هستند آنها باکتری های رایج خاک و آب بوده و از پراکندگی وسیعی در مواد غذایی بویژه سبزی ها ،گوشت ،طیور و فرآورده های دریایی بر خوردارند. سودمونانسها مهمترین گروه باکتری ها در رابطه با فساد مواد غذایی تازه سرد شده هستند چراکه تعداد زیادی از گونه ها و نژادهای آنها سرما دوست اند تعدادی از آنها رنگدانه های محلول در آب به رنگ آبی مایل به سبز تولید می کنند در حالیکه در انواع فساد مواد غذایی این این رنگدانه ها تولید نمی شوند . الف) شایع ترین نوع فساد سودموناس ها فساد در تخم پرندگان

1.فساد سبزی ناشی از گونه های.. سودموناس بویژه سودموناس فلورنس

2.فساد بی رنگ ناشی از سودموناس 3.فسادسیاه 4.فساد صورتی در فراورده های شیری :1. شیر خام 2.شیر پاستوریزه 3.کره(بوی شبیه را بدبویی آمریکایی (skunklike oder) .(لخته شیر را تبدیل می کنند) 

ناشی از رشد سودموناس مفتیکا و تغییر رنگ سیاه ناشی از سودموناس نیگریفاسینس .

 تمامی فراورده های شیری از قبیل شیر. کره. پنیر. خامه. بدلیل ترکیب شیر محیط رشد مناسبی برای تمام انواع ارگانیسم های مولد فساد رایج شامل کیک و مخمر ها است بعضی از باکتری ها همیشه در شیر وجود دارند می توانند در شیر زنده مانده و شاید هم تکثیر پیدا کنند اما شیر برای اغلب انها محیط رشد مناسبی محسوب نمی شود . بعضی از این باکتری ها در اثر رقابت سایر میکروارگانیسم ها و نامساعد شدن محیط زیست خود از بین می روند . باکتری ها که بطور معمول در شیر وجود دارند عبارتنداز باکتری های مولد اسید لاکتیک کلیفرم ها باکتری های مولد اسیدپیوتیدیک . اسیدپروپیونیک و باکتری های مولد فساد نتروکوکوس. لاکتوباسیلوس. استریتوکوکوس. لولونوستوک . لاکتوکوکوس. میکروباکتریوم . یروپیونی باکتریوم . میکروکوکوس . کلی فرم ها . پروتئوس. سودموناس. باسیلوس.

 وگندزایی که به عنوان زمینه میکروبی شیر محسوب میشوند.

شیر پاستوریزه شده توسط اسیدپتوکوکوسی های مقاوم به حرارت فساد می شود این باکتری ها لاکتوز شیر را به اسیدلاکتیک نموده و با کاهشph شیر به حدود 5/4 باعث انعقاد انها میشوند در صورت حضور لاکتویاسیلوس این میکروارگانیسم ها فعالیت تخمیری را ادامه داده و ممکن است ph.شیر رابه 4 یا پایین تر برساند اگر اسیورکیک  وجود داشته باشد در سطح شیر رشد نموده و ph شیر را به سمت خنثی افزایش می دهد در نتیجه باکتری ها با قدرت پروتئولیتیک بیشتر نظیر گونه های سودوموناس رشد نموده و لخته شیر را تبدیل به مایع می کنند.

آشنایی با باکتری اروینیا erwinia

گونه های این جنس پاتوژن گیاهی بوده و باعث نکروز ، گال، پلاسیده شدن یا پوسیدگی نرم در گیاهان می شود و از این رو به گیاهان ، سبزیها و میوه ها صدمه وارد می کنند اروینیا کاروتوورا عامل بیماری ( پوسیدگی نرم باکتریایی ) است. اروینیا کاروتوورازیر گونه کاروتوورا سبب پوسیدن تعداد زیادی از گیاهان می شود . اروینیا کاروتوورا زیر گونه اتروسپتیکادر سیب زمینی ( پوسیدگی سیاه ) ایجاد می کند . اروینیا کاروتوورا زیر گونه بتاواسکولوروم عامل پوسیدگی نرم در چغندر قند می شود

این باکتری گرم منفی روده ای،میله ای شکل بوده و بخصوص در گیاهان یافت شده و باعث فساد نرم باکتریایی در انها می گردد . درصد مولی    G+C در   DNA آنها    54.1-53.6     است.

آشنایی با باکتری پروتئوس  proteus

این جنس متعلق به راسته ی انترو باکتریالس  و خانواده ی انتروباکتریاسه می باشد.باکتری های این جنس  به شکل میله ای راست و گرم منفی بوده و بوسیله ی تعداد زیادی تاژک های پریترش متحرک هستند.هوازی تا بی هوازی اختیاری و بیشتر هم در حین رشد و تکثیر تغییر شکل می دهند. از مشخصات بارز این باکتری ها حالت خزندگی آنها در سطح محیط کشت می باشد و پرگنه ها به صورت یک لایه نازک در می آید. به استثنای یک گونه بقیه گونه ها گلوکز را با تولید اسید وگاز تخمیر می کنند. همچنین به غیر از یک گونه، سایر گونه ها قادر به هیدرولیز اوره می باشند، گونه های مختلف جنس پروتئوس غالباَ به عنوان عامل فساد بر روی گوشت،ماهی،تخم مرغ و سایر مواد غذایی که در شرایط معمولی نگهداری می شوند،حضور دارند.اما آنها به ندرت در روده انسان و حیوانات سالم و یا در اختلالات  گوارشی مشاهده می نمایند. "پروتئوس وولگاریس"  یکی از مهمترین گونه این جنس می باشد که در حین تجزیه مواد غذایی ایجاد ترکیبات بدبو می نماید.



توصیه ما به شما دوستان عزیز

با آغاز فصل پاییز باید مراقب بیماری های شایع این فصل از جمله سرماخوردگی و آنفلوانزا باشید. پیشگیری از این بیماری ها مهم ترین اقدام برای حفظ سلامتی در فصول سرد سال به شمار می رود.

دست های خود را بشویید: بیشتر انواع ویروس های سرماخوردگی و آنفلوانزا از طریق تماس مستقیم منتشر می شوند. عطسه کردن در دست ها و سپس تماس با تلفن، کیبورد و ظروف آشپزخانه از راه های انتقال ویروس است. برای جلوگیری از این انتقال دست های خود را مرتب بشویید و یا از ضد عفونی کننده های دست که حاوی الکل هستند استفاده کنید.

جلوی عطسه و سرفه خود را با دست نگیرید: در صورت احساس عطسه و سرفه از دستمال استفاده کنید و سریع آن را دور بیندازید. اگر دستمال همراه خود ندارید در آستین خود عطسه و یا سرفه کنید.

صورت خود را لمس نکنید: ویروس های سرماخوردگی و آنفلوانزا از طریق چشم ها، بینی و دهان به بدن شما منتقل می شوند. لمس صورت یکی از راه های اصلی در انتقال ویروس است.

به طور منظم ورزش های هوازی (ایروبیک) انجام دهید: ورزش های هوازی موجب افزایش ضربان قلب و پمپ کردن مقداربیشتری خون، تنفس سریع تر و تسهیل انتقال اکسیژن از ریه ها به خون می شود. در نتیجه این اثرات، تعریق افزایش یافته و دمای بدن بالا می رود. در نتیجه سلول های طبیعی از بین برنده ویروس افزایش می یابند.

از غذاهای حاوی فیتوکمیکال ها و آنتی اکسیدان ها استفاده کنید: "فیتو" به معنی گیاه و "کمیکال" به معنی مواد شیمیایی است. ویتامین ها از جمله این مواد هستند، بنابراین روزانه از سبزیجات و میوه های سبز، قرمز و زرد استفاده کنید.

سیگار نکشید: بر اساس مطالعات، در افراد سیگاری سرماخوردگی شدیدتر و دفعات آن بیشتر است. دود سیگارسیستم ایمنی را تضعیف می کند، موجب خشک شدن مخاط بینی و فلج شدن مژک ها می شود. مژک ها موهای ظریفی هستند که در غشاهای مخاطی بینی و ریه قرار دارند و با حرکت خود موجب خروج ویروس های سرماخوردگی و آنفلوانزا از بدن می شوند. متخصصان معتقدند که کشیدن یک عدد سیگار می تواند این مژک ها را به مدت 30 تا 40 دقیقه فلج کند.

استراحت کنید: استراحت سیستم ایمنی را تقویت می کند. بدین صورت که با استراحت اینترلوکین ها (اجزای سیستم ایمنی که در مقابل ویروس های سرماخوردگی و آنفلوانزا عمل می کنند) در جریان خون افزایش می یابند.

                                                                                                      همیشه شاد و سلامت باشید



برچسب ها : ,
ليست صفحات
تعداد صفحات : 1
صفحه قبل 1 صفحه بعد
.